Veelgestelde vragen over microdosing

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over microdosing, legaliteit, voordelen en tips.
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Zie ook:
Veelgestelde vragen webshop en algemeen

  • Wat is microdosing (microdoseren)?

    Microdosing (of, microdoseren) is het periodiek innemen van een minimale hoeveelheid psychedelica, zoals LSD, truffels of paddo’s. De dosering, meestal 5 tot 10% van een volle dosis, is hierbij zo afgemeten dat je wél profiteert van de voordelen, maar er verder niets van merkt. Je gaat er dus niet van trippen of hallucineren.

    Het doel van microdosing is om de voordelen en helende krachten van psychedelica te ervaren, zonder de intensiteit van een volledige dosis.

    Lees ook:
    Wat is microdosing?

  • Hoe is microdosing ontstaan?

    Microdoseren begon zo rond het jaar 2000 aan bekendheid te winnen en raakte in een stroomversnelling toen Dr. James Fadiman, een bekende psycholoog en onderzoeker, die zijn boek “The Psychedelic Explorer’s Guide” in 2011 publiceerde. In dit boek wordt microdosing beschreven als een zeer effectieve methode om de voordelen van psychedelica te verkennen, zonder te trippen of hallucineren.

    Met de opkomst van internet en social media is de bekendheid van microdosing enorm gegroeid. Mensen begonnen hun ervaringsverhalen te delen, waardoor microdosing zich verspreidde. De interesse nam verder toe toen tech-ondernemers uit Silicon Valley openlijk begonnen te praten over het gebruik van microdosing om hun creativiteit en productiviteit te bevorderen.

    Deze combinatie van wetenschappelijke aandacht, online discussies en publieke figuren die hun ervaringen deelden, heeft bijgedragen aan de populariteit van microdosing en het gebruik van psychedelica verder genormaliseerd.

    Lees ook:
    Microdoseren met psychedelica

  • Waarom gaan mensen microdoseren?

    Microdoseren met psychedelica wordt om verschillende redenen gedaan, zoals nieuwsgierigheid, persoonlijke groei, meer energie, creativiteit en focus tot het aanpakken van stress, depressie, slaapproblemen, ADHD, pijn, mentale of fysieke klachten.

    Soms starten mensen met microdosing omdat ze met een verslaving willen stoppen (bijv. roken of overmatig eten/drinken), of als zelfmedicatie bij een burn-out of overspannenheid.

    Lees ook:
    Wat zijn de voordelen van microdoseren

  • Wat zijn de voordelen van microdosing?

    We hebben hieronder de meest genoemde voordelen die microdosers ervaren voor je op een rij gezet. We moeten hierbij benadrukken dat microdosing geen wondermiddel is dat voor iedereen werkt.

    Alhoewel de lijst met voordelen met de uiterste zorg is samengesteld, zijn de door gebruikers genoemde voordelen geen ‘claim’ of garantie en doen zich niet bij iedereen voor. Iedere persoon reageert anders op psychedelica!

    1). Microdoseren geeft energie, het verbetert je alertheid en vitaliteit. De meeste microdosers rapporteren een verhoogde productiviteit en betere prestaties.

    2). Microdoseren met psychedelica opent deuren naar nieuwe denkpatronen en perspectieven, waardoor creatieve en probleemoplossende vaardigheden tot bloei kunnen komen.

    3). Microdoseren verbetert je focus. Je kunt je beter en langer concentreren, je komt sneller in de ‘flow’ van het moment en raakt minder snel afgeleid.

    4). Een veelbesproken effect van microdoseren is de verbetering van emotioneel welzijn. Veel gebruikers ervaren een beter humeur, minder depressieve klachten, minder angsten en stress.

    5). Microdosing helpt om je bewustwordingsproces te versnellen en de leiding te nemen over je eigen leven. Psychedelica laten je vanaf een afstand naar jezelf kijken, waardoor je jezelf objectiever en zonder oordeel of emotie waarneemt.

    6). Microdosing biedt voor sommige mensen een oplossing bij slaapproblemen. Het effect bij slaapproblemen is veelzijdig. Microdosing kan helpen om je te kalmeren, zodat je minder angst voelt. Het vermindert vaak piekeren en negatieve gedachten.

    Verder rapporteren gebruikers ook:
    - Ondersteunend bij het stoppen met verslavingen (eten, drinken, roken)
    - Verbeterde zintuiglijke waarneming (zien, ruiken, horen, voelen, proeven)
    - Vermindering premenstrueel syndroom (PMS)
    - Vermindering van pijn
    - Vermindering van clusterhoofdpijn
    - Sommige mensen die last hebben van stotteren melden een verbetering

    Lees ook:
    Wat zijn de voordelen van microdoseren

  • Met welke middelen kun je microdoseren?

    De meestgebruikte middelen voor microdosing zijn LSD, paddo's en truffels. Het verschil tussen paddo’s en truffels is niet zo groot. In paddo’s en truffels zitten dezelfde werkzame stoffen (psilocybine en psilocine). Toch zijn paddo’s bij wet verboden (tenzij zelf gekweekt en voor eigen gebruik), terwijl truffels volkomen legaal zijn. Het bezit, de handel in – en productie van LSD is in Nederland verboden.

    Soms microdoseren mensen met Mescaline (San Pedro of Peyote), Iboga, Caapi en andere psychedelica.

    Maar, er zijn tegenwoordig ook volkomen legale psychedelica die net zo krachtig zijn als de hierboven genoemde stoffen en uitermate geschikt om mee te microdoseren. Deze stoffen worden ook wel Legal Highs of Nieuwe Psychoactieve Stoffen genoemd. Het zijn klassieke psychedelica die een klein beetje zijn aangepast door scheikundigen. Hierdoor ontstaan stoffen die qua werking gelijk of nagenoeg gelijk zijn aan het origineel, maar die niet onder de Opiumwet vallen. 1P-LSD is een voorbeeld van een Nieuwe Psychoactieve Stof.

    Lees ook:
    Wat is 1P-LSD?
    Wat is microdoseren?
    Microdosing gids

  • Wat is LSD?

    Lysergeenzuurdi-ethylamide (C20H25N3O), ook wel bekend als LSD-25 , is een organische verbinding met een hallucinogene werking. De stof werd in 1938 voor het eerst gesynthetiseerd door de Zwitser Albert Hofmann uit de ergotalkaloïden van de graanschimmel moederkoren.

    LSD is een afkorting van het Duitse woord Lysergsäure-diäthylamid. In het Nederlands wordt dit vertaald als lysergeenzuurdi-ethylamide.

    Een bijzondere eigenschap van LSD is dat het al bij het innemen van heel kleine hoeveelheden (25 microgram - 25-miljoenste gram) psychoactieve effecten vertoont. In de 20e eeuw werd LSD wereldwijd gebruikt door psychiaters om geestesziektes zoals psychosen (bijvoorbeeld schizofrenie) te behandelen.

    De populariteit van lsd bereikte een hoogtepunt in de jaren zestig en daalde snel nadat de drug eerst op nationale schaal en vervolgens in 1971 door de Verenigde Naties werd gecriminaliseerd. In de 21e eeuw is de belangstelling voor de microdosering en therapeutische toepassing van lsd gestegen.

    LSD werd in 2009 door onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu geclassificeerd als een relatief onschadelijke drug; verslaving of een overdosis is vrijwel onmogelijk en de risico's beperken zich voornamelijk tot de kans op een zeer onaangename bad trip, wat door een goede voorbereiding (set en setting) voorkomen kan worden.

    LSD wordt afgeraden voor personen met (aanleg voor) psychiatrische stoornissen en tijdens de zwangerschap.

    Lees ook:
    Wat is 1P-LSD?
    Is microdoseren met psychedelica veilig?
    Mogelijke bijwerkingen
    Hoe psychedelica verboden werden

  • Wat is psilocybine?

    Psilocybine en psilocine zijn stoffen die voorkomen in paddo's (magic mushrooms) en sommige soorten truffels. Psilocybine veroorzaakt geestverruimende effecten. De effecten zijn bij iedereen anders, maar vaak komen hallucinaties voor en heeft het invloed op je stemming en je gedachten. Vaak is het effect positief, maar soms ook niet. Dan is er sprake van een “bad trip”.

    De werking van psilocybine en psilocine houdt zo’n 4 tot 6 uur aan.

  • Wat is het verschil tussen 1P-LSD en LSD?

    1P-LSD is LSD met een kleine toevoeging (1P, 1-Propionyl). Het wordt ook wel een ‘pro-drug’ genoemd. Wanneer je 1P-LSD inneemt doet het aanvankelijk niets. Het lichaam moet eerst de 1P (1-Propionyl) afbreken; wat daarna overblijft is zuivere LSD die zijn werk kan gaan doen. 1P-LSD werkt verder precies hetzelfde als LSD, maar het duurt ietsje langer voordat het op gang komt (max. half uurtje).

    1P-LSD valt onder de Warenwet. Omdat er geen onderzoek is gedaan naar de gezondheidsrisico’s van 1P-LSD, mogen we het niet aanbieden voor consumptie. Vandaar dat je op de producten van Microvibes de tekst ‘niet geschikt voor consumptie’ en ‘uitsluitend voor onderzoek’ aantreft.

  • Wat is het verschil tussen 1P-LSD en psilocybine (paddo's en truffels)?

    De verschillen tussen (1P)LSD en psilocybine (paddo's, truffels) zijn als volgt:

    - (1P)LSD behoort tot de familie van lysergamides, psilocybine behoort tot de tryptamines familie
    - (1P)LSD werk veel langer dan psilocybine. Het effect van een microdosis (1P)LSD kan tot wel 8-12 uur duren, psilocybine 4-6 uur
    - (1P)LSD is één van de krachtigste psychedelica die er bestaan. Een dosis wordt in één-miljoenste van een gram aangeduid!

    Sommige mensen reageren gevoeliger op (1P)LSD dan anderen. De threshold (de drempelwaarde waar het psychedelische effect duidelijk merkbaar begint te worden) varieert per persoon en ligt tussen de 5 en 50 microgram.

    Gemiddeld nemen mensen 10-12 microgram om te microdoseren.

    Ook kunnen mensen op verschillende tijdstippen anders reageren op een gelijke doseringen. Microdosers hebben het vaak over een toename in creativiteit, energie, probleemoplossend vermogen en focus. Maar dit blijft natuurlijk een subjectieve ervaring. Net als andere psychedelica versterkt (1P)LSD emoties en gevoelens. Zo kan het zijn dat je creativiteit naar boven komt als je met kunst of muziek aan de slag gaat, maar als je er bijvoorbeeld voor kiest om een goed gesprek te hebben met één van je naasten zal er meer nadruk liggen op connectie, reflectie of emoties.

    (1P)LSD werkt op zowel de dopamine- als op de serotonine-receptoren.
    Psilocybine werkt voornamelijk op de serotonine-receptoren.

    Paddo’s en truffels veroorzaken soms lichte misselijkheid. 
    (1P)LSD doet dat zelden tot nooit.

    Paddo’s en truffels veroorzaken bij sommige mensen vermoeidheid.
    (1P)LSD geeft juist meer energie.

  • Is microdoseren met 1P-LSD en psilocybine (paddo's, truffels) legaal?

    In de meeste landen zijn LSD,  paddo’s en truffels verboden. Microdoseren met deze middelen, ook al is het in nog zulke kleine hoeveelheden, valt ook onder dit verbod. Maar in Nederland wordt er gelukkig iets relaxter omgegaan met het verbod op psychedelica en zijn er ruime mogelijkheden om met zowel LSD, paddo’s als truffels (in de vorm van 1P-LSD, een Nieuwe Psychoactieve Stof) te microdoseren.

    In Nederland is het kweken van je eigen paddo's (voor eigen gebruik) toegestaan en zijn truffels legaal. Hoe het in andere landen zit vind je in deze tabel.

    Lees ook:
    Is microdosing legaal?

  • Is microdoseren met 1P-LSD en psilocybine (paddo's, truffels) veilig?

    De twee psychoactieve stoffen die meestal worden gebruikt voor microdosen, LSD en Psilocybine (paddo’s of truffels), zijn niet giftig voor het menselijk lichaam en veroorzaken geen lichamelijke of geestelijke afhankelijkheid (verslaving).

    Vanuit dit oogpunt is het dus niet gevaarlijk om met enige regelmaat kleine doseringen van deze stoffen tot je te nemen.

    Maar: heb je last van psychische aandoeningen zoals psychoses, een bipolaire stoornis, schizofrenie, een depressie of een angststoornis? Gebruik dan nooit LSD, paddo’s of andere psychoactieve stoffen om te microdosen. LSD en Psilocybine kunnen deze psychische problemen serieus verergeren, ondanks dat psychedelische middelen ook gebruikt worden om deze aandoeningen te behandelen.

    Heb je last van mentale klachten maar wil je toch gaan microdoseren?
    Raadpleeg dan altijd eerst je huisarts of een therapeut.

    Lees ook:
    Is microdoseren met psychedelica veilig?

  • Met welk psychedelicum kan ik het beste microdoseren?

    Welk middel het beste is voor welk doel, individu of situatie hangt van meerdere factoren af. We noemen er hieronder een paar.

    - Je persoonlijke voorkeur
    - Jouw energieniveau
    - Doel of intentie waarmee je wilt gaan microdoseren
    - Een medisch doel zoals, ADHD/ADD, migraïne, clusterhoofdpijn, depressie, burn-out, PMS
    - Wel of niet microdosen in combinatie met medicijnen

    Als je niet weet wat het beste bij jou past, doe dan wat onderzoek online. Op Youtube, op fora en andere kanalen vind je een overvloed aan ervaringsverhalen en praktische informatie.

    Lees ook
    Microdosing gids

  • Wat is het verschil tussen 1P-LSD zegels, pellets en spray?

    Het enige verschil zit in de wijze waarop je het inneemt. De spray is het meest nauwkeurig. De pellets zijn alleen handig als je weet dat 10mcg jouw ideale dosis is, en de zegels het goedkoopst.

  • Wat zijn psychedelica?

    Psychedelica (ook bekend als hallucinogenen) zijn een klasse psychoactieve stoffen die veranderingen in perceptie, stemming en cognitieve processen teweegbrengen. Psychedelica beïnvloeden de zintuigen en veranderen iemands denken, tijdsbesef en emoties. Ze kunnen er ook voor zorgen dat iemand gaat hallucineren: dingen zien of horen die niet bestaan ​​of vervormd zijn.

    Er zijn veel verschillende soorten psychedelica. Sommige komen van nature voor, in bomen, zaden, schimmels en bladeren. Anderen worden in laboratoria gemaakt (Nieuwe Psychoactieve Stoffen, LSD en anderen). Ze zijn er in vele vormen, waaronder in pilvorm, vloeipapier, gedroogde paddenstoelen en poeders.

     

    Drugwiel-Psychedelica-LSD-Psilocybine

    Afbeelding: het drugswiel (psychedelics)

    Veel voorkomende/gebruikte soorten psychedelica

    • LSD (Lyserginezuurdiethylamide) wordt gemaakt van een stof die voorkomt in ergot, een schimmel die rogge infecteert.
    • Psilocybine is een natuurlijk voorkomende stof die voorkomt in paddenstoelen en in veel delen van de wereld voorkomt.
    • Mescaline is afgeleid van de Mexicaanse Peyote en San Pedro-cactus en heeft vergelijkbare effecten als LSD.
    • DMT (Diemethyltryptamine) is structureel vergelijkbaar met psilocine, een alkaloïde die voorkomt in psilocybine-paddenstoelen. Het kan in het laboratorium worden gesynthetiseerd, maar is ook een natuurlijk voorkomend bestanddeel van verschillende planten.
    • 2C-B (4-Bromo-2,5-dimethoxyfenethylamine) is een psychedelisch medicijn dat voor het eerst werd gesynthetiseerd in 1974. 2C-B wordt beschouwd als zowel een psychedelisch als een mild entactogeen. ‘Entactogeen’ betekent ‘binnenin aanraken’ en is een term die door psychiaters wordt gebruikt om MDMA en aanverwante drugs te classificeren.
    • Peyote (Lophophora williamsii) is de bekendste en krachtigste psychedelische cactus, hoewel de kleinste en langzaamst groeiende. In plaats van omhoog te groeien tot een kolom, groeit het als ‘knoppen’ laag bij de grond. Het wordt al meer dan 5000 jaar door inheemse Amerikanen gebruikt

    Meer informatie

    Dit zijn nog lang niet alle psychedelica. Voor meer informatie over de (chemische-) samenstelling, ervaringsverhalen, wetgeving en dosering verwijzen we je naar de website Erowid.org - Psychoactive Plants & Drugs.
     

    Lees ook:
    Wat zijn Psychedelica?

  • Waar komt het woord 'psychedelica' vandaan en wat betekent het?

    Het woord psychedelica is een samentrekking van de Griekse woorden ‘psyche’ en ‘deloun’, wat letterlijk vertaald ‘de geest zichtbaar maken’ betekent.

    Hoewel “psychedelica” vandaag de dag de meest gebruikte naam is, zijn deze stoffen door de tijd heen ook onder veel andere namen bekend geweest. De verscheidenheid aan termen laat zien dat het scala aan effecten die psychedelica kunnen veroorzaken breed en complex is.

    Phantastica
    Een van de eerste namen was “phantastica” — bedacht in het begin van de 20e eeuw en afgeleid van dezelfde stam als “fantastisch”. Het benadrukte de visionaire en mystieke aard van psychedelics.

    Hallucinogenen
    De term “hallucinogenen” dook op in de jaren '50. Het benadrukt dat psychedelica hallucinaties kunnen opwekken (dit zijn zintuiglijke waarnemingen die niet direct gekoppeld zijn aan een externe prikkel; bijvoorbeeld, je ziet, hoort of ruikt dingen die er niet werkelijk zijn, of die de fysieke realiteit vervormen).

    Psychotomimetica
    "Psychotomimetica" betekent letterlijk "een psychose nabootsen. Een zeer beperkende term, want het benadrukt slechts één aspect van psychedelica. Het woord "psychose" roept een negatief beeld op. Hoewel psychedelica dergelijke toestanden kortstondig kunnen veroorzaken, is het gelijkstellen van de ervaring met een psychose misleidend.

    Entheogenen
    In de jaren '70 kwam het woord “Entheogenen” op, wat “het goddelijke in jezelf genereren” betekent. Dit woord benadrukt de mogelijkheid van psychedelica om spirituele, religieuze en mystieke ervaringen te produceren. Entheogenen verwijst rechtstreeks op deze ervaringen.

    Empathogenen en entactogenen
    In de jaren '80 volgde tot slot nog de termen “empathogenen” en “entactogenen”. Deze werden (worden) gebruikt om middelen zoals MDMA te beschrijven. Hoewel geen klassieke psychedelica, benadrukken ze het vermogen om een diepere verbinding met anderen te bereiken of voelen.

    Er bestaat geen perfecte term om de volle breedte van psychedelische stoffen te omvatten.

  • Wat is psilocybine?

    Psilocybine en psilocine zijn stoffen die voorkomen in paddo's (magic mushrooms) en sommige soorten truffels. Psilocybine veroorzaakt geestverruimende effecten. De effecten zijn bij iedereen anders, maar vaak komen hallucinaties voor en heeft het invloed op je stemming en je gedachten. Vaak is het effect positief, maar soms ook niet. Dan is er sprake van een “bad trip”.

    De werking van psilocybine en psilocine houdt zo’n 4 tot 6 uur aan.

  • Wat is LSD?

    Lysergeenzuurdi-ethylamide (C20H25N3O), ook wel bekend als LSD-25 , is een organische verbinding met een hallucinogene werking. De stof werd in 1938 voor het eerst gesynthetiseerd door de Zwitser Albert Hofmann uit de ergotalkaloïden van de graanschimmel moederkoren.

    LSD is een afkorting van het Duitse woord Lysergsäure-diäthylamid. In het Nederlands wordt dit vertaald als lysergeenzuurdi-ethylamide.

    Een bijzondere eigenschap van LSD is dat het al bij het innemen van heel kleine hoeveelheden (25 microgram - 25-miljoenste gram) psychoactieve effecten vertoont. In de 20e eeuw werd LSD wereldwijd gebruikt door psychiaters om geestesziektes zoals psychosen (bijvoorbeeld schizofrenie) te behandelen.

    De populariteit van lsd bereikte een hoogtepunt in de jaren zestig en daalde snel nadat de drug eerst op nationale schaal en vervolgens in 1971 door de Verenigde Naties werd gecriminaliseerd. In de 21e eeuw is de belangstelling voor de microdosering en therapeutische toepassing van lsd gestegen.

    LSD werd in 2009 door onderzoekers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu geclassificeerd als een relatief onschadelijke drug; verslaving of een overdosis is vrijwel onmogelijk en de risico's beperken zich voornamelijk tot de kans op een zeer onaangename bad trip, wat door een goede voorbereiding (set en setting) voorkomen kan worden.

    LSD wordt afgeraden voor personen met (aanleg voor) psychiatrische stoornissen en tijdens de zwangerschap.

    Lees ook:
    Wat is 1P-LSD?
    Is microdoseren met psychedelica veilig?
    Mogelijke bijwerkingen
    Hoe psychedelica verboden werden

  • Wat is het verschil tussen 1P-LSD en psilocybine (paddo's en truffels)?

    De verschillen tussen (1P)LSD en psilocybine (paddo's, truffels) zijn als volgt:

    - (1P)LSD behoort tot de familie van lysergamides, psilocybine behoort tot de tryptamines familie
    - (1P)LSD werk veel langer dan psilocybine. Het effect van een microdosis (1P)LSD kan tot wel 8-12 uur duren, psilocybine 4-6 uur
    - (1P)LSD is één van de krachtigste psychedelica die er bestaan. Een dosis wordt in één-miljoenste van een gram aangeduid!

    Sommige mensen reageren gevoeliger op (1P)LSD dan anderen. De threshold (de drempelwaarde waar het psychedelische effect duidelijk merkbaar begint te worden) varieert per persoon en ligt tussen de 5 en 50 microgram.

    Gemiddeld nemen mensen 10-12 microgram om te microdoseren.

    Ook kunnen mensen op verschillende tijdstippen anders reageren op een gelijke doseringen. Microdosers hebben het vaak over een toename in creativiteit, energie, probleemoplossend vermogen en focus. Maar dit blijft natuurlijk een subjectieve ervaring. Net als andere psychedelica versterkt (1P)LSD emoties en gevoelens. Zo kan het zijn dat je creativiteit naar boven komt als je met kunst of muziek aan de slag gaat, maar als je er bijvoorbeeld voor kiest om een goed gesprek te hebben met één van je naasten zal er meer nadruk liggen op connectie, reflectie of emoties.

    (1P)LSD werkt op zowel de dopamine- als op de serotonine-receptoren.
    Psilocybine werkt voornamelijk op de serotonine-receptoren.

    Paddo’s en truffels veroorzaken soms lichte misselijkheid. 
    (1P)LSD doet dat zelden tot nooit.

    Paddo’s en truffels veroorzaken bij sommige mensen vermoeidheid.
    (1P)LSD geeft juist meer energie.

  • Wat zijn "Nieuwe Psychoactieve Stoffen" (ook wel Legal Highs genoemd)?

    Er bestaan tegenwoordig volkomen legale varianten van bestaande middelen (zoals LSD) die net zo krachtig zijn als het origineel. Deze stoffen worden ook wel Legal Highs of Nieuwe Psychoactieve Stoffen genoemd.

    Het zijn klassieke psychedelica die een klein beetje zijn aangepast door scheikundigen. Hierdoor ontstaan stoffen die qua werking gelijk of nagenoeg gelijk zijn aan het origineel, maar die niet onder de Opiumwet vallen.

    1P-LSD is een voorbeeld van een Nieuwe Psychoactieve Stof waarmee veel mensen microdoseren.

    Lees ook:
    Is microdosing legaal?
    Nieuwe legale varianten van LSD

  • Is er onderzoek gedaan naar psychedelica?

    Ja, er zijn door de loop van de tijd al veel onderzoeken gedaan naar psychedelica en in het bijzonder naar LSD en psilocybine. Al kort na de ontdekking van LSD door Hofmann in 1943, stortte de medische wereld zich op het onderzoeken van psychedelica.

    De laatste jaren wordt er steeds meer onderzoek gedaan naar psychedelica.

    Zie bijvoorbeeld UMC Utrecht – Psychedelica tegen depressies en GGZ – Psychedelica voor de behandeling van depressie, en dit filmpje over onderzoek naar de effecten van Ayahuasca bij depressies, uitgevoerd door Maastricht University. En Wereldwijde actie tegen het taboe rond psychedelica (VRT Nieuws).

  • Hoeveel neem je als je microdoseert?

    Dosering bij (1P)LSD
    Microdoseren met 1P-LSD doe je maximaal 1x per 4 dagen. Je lichaam heeft na inname ongeveer 72 uur nodig om de (1P)LSD af te breken. Neem je in die periode meer LSD, dan zal de werking daarvan minder effectief zijn.

    Een typische (1P)LSD ‘microdose’-dosis ligt tussen de 5 en de 20 microgram (een microgram is één-miljoenste gram). Afhankelijk van de hoeveelheid waarmee wordt ge-microdosed, kunnen de effecten worden versterkt of juist wat worden getemperd, totdat de perfecte dosis is gevonden (ook wel de ‘sweetspot’ genoemd). Gemiddeld nemen mensen 12 microgram.

    Dosering bij Psilocybine
    Als je microdoseert met truffels, dan neem je 0.7 tot 1.5 gram. Een normale dosis truffels (waar je wel een tripervaring van krijgt) is ongeveer 10 tot 20 keer zo veel. Microdoseer je met paddo's, dan is het aan te raden tussen de 0,1 en 0,4 gram in te nemen. Heb je al vaker paddo's gebruikt dan zou je iets dichterbij de 0,4 kunnen gaan zitten. Heb je nog niet eerder gemicrodoseerd, neem dan tussen de 0,1 en 0,2 gram.

    Let op:
    Het effect van psychedelica kan per keer en per persoon anders zijn. De ervaring kan worden beïnvloed door wat je hebt gegeten, je humeur, de omgeving en je lichamelijke en mentale conditie.

    Lees ook
    Microdosing gids

  • Hoe vind ik mijn 'sweet spot'?

    De ideale hoeveelheid om te microdoseren ligt net onder wat wel de 'threshold' genoemd wordt. Het is de drempel tussen wel en niet (duidelijk) merkbare effecten. Deze drempel is voor iedere persoon weer anders.

    Het doel van microdoseren is om subtiele, sub-perceptuele effecten op te roepen. Als je geen effecten voelt, overweeg dan om je dosis licht te verhogen met 1 tot 2 microgram per microdosingdag, totdat je de ideale 'spot' hebt gevonden.

    Merk je er teveel van en vind je dat niet fijn, verlaag dan je dosering.

    Je hebt je 'sweet spot' gevonden als je in staat bent om alle dingen te doen die je normaal ook doet in je dagelijkse leven, zoals werken, sporten, sociale bezigheden. Maar je hoort ook een toename te voelen in omgang met andere mensen, meer verbondenheid met jezelf, de omgeving en de natuur, meer energie en/of je meer in het 'nu' voelen.

    Lees ook:
    Microdosing gids
    Hoe werkt microdoseren?
    How to find your microdosing "sweet spot" | James Fadiman
    How to find your microdosing sweet spot

  • Welke schema's (protocollen) kan ik gebruiken voor microdosing?

    De twee meest bekende schema’s zijn het Fadiman microdose protocol en het Stamets microdose protocol.

    Bij beide protocollen is het aan te raden om na maximaal 4 weken een rustperiode van minstens 2 weken in te bouwen. Op deze manier reset je de eventueel opgebouwde tolerantie en kun je de ervaringen die je hebt opgedaan/de lessen die zijn geleerd integreren in je dagelijkse leven.

    Meer info:
    Microdosing gids
    Microdosing in de praktijk
    Hoe werkt microdosing?
    Everything You Need To Know About Choosing A Microdosing Protocol
    A Guide On How to Microdose

  • Ik merk helemaal niets van het microdoseren. Hoe los ik dit op?

    De ideale hoeveelheid om te microdoseren ligt net onder wat wel de 'threshold' genoemd wordt. Dit is de drempel tussen wel en niet (duidelijk) merkbare effecten. Als je helemaal niets merkt, dan neem je mogelijk (waarschijnlijk) te weinig.

    Verhoog de dosis totdat je voelt dat je een prettige staat hebt bereikt waarbij je normaal kunt functioneren in je dagelijkse leven. Het doel van microdoseren is om subtiele, sub-perceptuele effecten op te roepen. Als je geen effecten voelt, overweeg dan om je dosis licht te verhogen met 1 tot 2 microgram per microdosingdag, totdat je de ideale 'spot' hebt gevonden.

    Lees ook:
    Microdosing gids
    Hoe werkt microdosing?
    How to find your microdosing "sweet spot" | James Fadiman
    How to find your microdosing sweet spot

  • Hoe lang kan ik maximaal microdoseren?

    Microdoseren doe je maximaal 8 tot 10 weken achter elkaar bij (1P)LSD, of 4 weken bij Psilocybine. Daarna neem je een rustpauze van minimaal 2 weken neemt.

    De reden voor het pauzeren is om de opbouw van tolerantie tegen te gaan (minder gevoelig worden, het steeds meer nodig hebben). De receptoren in je hersenen krijgen tijdens de pauze de kans om zichzelf te 'resetten' en bovendien heb je tijdens de rustpauze uitgebreid de tijd om te reflecteren op het microdosen en indrukken te verwerken.

    Lees ook:
    Microdosing gids
    Hoe werkt microdosing?

  • Waarom moet ik pauzes in mijn microdosing traject opnemen?

    Microdoseren is vooral een kwestie van less is more. Microdoseren doe je maximaal 8 tot 10 weken (LSD) of 4 weken (psilocybine) achter elkaar , waarna je een rustpauze van minimaal 2 weken neemt.

    Het gaat er tijdens de rustpauzes om dat je de inzichten die je tijdens je microdosing traject hebt ervaren integreert in je leven. Het is de bedoeling dat je na een periode van microdoseren actief terugkijkt naar wat je hebt ervaren en geleerd. Neem de tijd om de lessen te integreren.

    Een andere reden om rustpauzes te nemen is om de opbouw van tolerantie (minder gevoelig worden, het steeds meer nodig hebben). De receptoren in je hersenen krijgen zo de kans om zichzelf te 'resetten' en bovendien heb je tijdens de rustpauze uitgebreid de tijd om te reflecteren op het microdosen en indrukken te verwerken.

    Lees ook:
    Microdosing gids
    Hoe werkt microdosing?

  • Hoe lang is 1P-LSD houdbaar en hoe bewaar ik 1P-LSD het beste?

    Houdbaarheid 1P-LSD zegels
    Bewaar 1P-LSD zegels op een koele en droge plaats. De stabiliteit van 1P-LSD tot 2 jaar duren, daarna neemt de werking af.

    Houdbaarheid microdose
    Vanaf het moment dat je de zegels in een microdoseflesje doet is het nog ongeveer 6 maanden houdbaar. Bewaar het flesje op een koele, liefst donkere plek.

  • Mag ik autorijden tijdens het microdoseren?

    Net als LSD bevatten magic mushrooms en truffels psychoactieve verbindingen, die de perceptie, stemming en cognitieve processen kunnen beïnvloeden, zelfs bij een kleine dosis. Hoewel de effecten bij microdosing heel subtiel zijn, kunnen ze soms leiden tot (tijdelijk, bij vlagen) verminderde alertheid, verstrooidheid en verminderde reactietijden – allemaal kritieke factoren tijdens activiteiten zoals autorijden of het besturen van een heftruck.

    We raden autorijden op microdosingdagen af wanneer je microdoseert met psychedelica, en dat geldt nog iets meer in het bijzonder voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met de effecten van microdosing.

    Zie ook:
    Autorijden en microdosing

  • Mag ik THC/CBD gebruiken of wiet roken als ik microdoseer?

    Voordelen van het combineren met wiet:

    1. (nog) meer creativiteit: Sommige mensen vinden dat het roken van wiet voor of na het microdoserenhun creativiteit verhoogt Dit komt doordat beide stoffen je perceptie van de werkelijkheid kunnen veranderen en je kunnen helpen buiten de gebaande paden te denken.
    2. Versterkte effecten: Wiet kan de effecten van microdoseren versterken, waardoor de ervaring intenser en mogelijk transformerender kan zijn. Dit is vooral gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een diepere spirituele ervaring of een groter gevoel van verbondenheid.
    3. (nog) minder angst: Wiet kan een kalmerend effect hebben en helpen om eventuele angst of nervositeit tegen te gaan. Dit is vooral gunstig voor ervaren THC gebruikers die nieuw zijn in het microdoseren en/of die zich tijdens een psychedelische ervaringen angstig of ongemakkelijk voelen.
    4. Pijnverlichting: Wiet staat bekend als potentiële pijnbestrijder en kan helpen om eventuele fysieke pijn of ongemak te verlichten.
    5. (nog) betere stemming: Zowel wiet als psychedelica hebben aangetoond dat ze de stemming (humeur) kunnen verbeteren. Het combineren van de twee kan leiden tot een nog groter gevoel van welzijn en positiviteit.

    Risico’s van het combineren van microdosing met wiet:

    1. Overweldigende effecten: Het combineren van wiet en psychedelica kan leiden tot een overweldigende ervaring, vooral voor mensen die nog niet eerder een psychedelische ervaring hadden.
    2. Angst en paranoia: Hoewel wiet kan helpen bij angst, kan het deze gevoelens in sommige gevallen ook verergeren. Het combineren met microdosing kan de kans op het ervaren van angst of paranoia vergroten, vooral als je al gevoelig bent voor deze gevoelens.
    3. Onvoorspelbare effecten: Ieders lichaam is anders, dus het is moeilijk te voorspellen hoe de combinatie van microdosing en wiet een individu kan beïnvloeden. Sommige mensen hebben een positieve ervaring, terwijl anderen negatieve bijwerkingen ervaren.
    4. Gehinderde oordeelsvorming: Wiet kan je oordeelsvermogen belemmeren en het moeilijker maken om beslissingen te nemen of informatie te verwerken. Dit kan gevaarlijk zijn als je zware machines bedient of rijdt onder invloed van beide stoffen.
    5. Negatieve interacties: Als je medicijnen gebruikt of onderliggende gezondheidsproblemen hebt, kan het combineren van wiet en psychedelica leiden tot negatieve interacties of bijwerkingen. 
  • Mag ik alcohol drinken tijdens het microdoseren?

    Microdoseren en alcohol drinken kan zeker, maar het is geen ideale combinatie. Alcohol kan de werking van psychedelica namelijk afremmen. Te veel alcohol en microdosing kan je oordeel en perceptie zodanig veranderen dat je de voordelen van het microdoseren niet goed meer kunt ervaren en waarneemt.

    We raden je aan om tijdens je microdosing-dagen nuchter te blijven van alcohol. Je ervaart de voordelen van microdoseren dan het best.

    Lees ook:
    Microdosing gids

  • Mag ik verschillende psychedelica/middelen combineren tijdens mijn microdosing traject?

    Alle psychedelica zijn familie van elkaar en hebben zgn. kruis-tolerantie. Wanneer je wilt gaan combineren, leer de stoffen die je op het oog hebt dan eerst afzonderlijk van elkaar kennen.

    Combineren is (vaak) niet ideaal, maar mogelijk is het wel. Als je besluit meerdere stoffen in één microdoseringstraject te gebruiken, kun je het beste eerst de ene een paar keer gebruiken en daarna de andere een paar keer, in plaats van ze samen in één keer te nemen.

    Lees ook:
    Microdosing gids
    Wisselwerking met andere middelen

  • Ik word misselijk van het microdoseren, wat kan ik daar aan doen?

    Misselijkheid komt soms voor bij mensen die microdoseren met truffels en in mindere mate bij paddo's. Om misselijkheid te voorkomen van de truffels helpt het om verse gember thee erbij te nemen. Ook direct doorslikken helpt voor sommigen.

    Microdoseren met LSD veroorzaakt zelden of nooit misselijkheid.

    Zie ook
    Mogelijke bijwerkingen van microdoseren

  • Ik word moe als ik microdoseer. Is dat normaal?

    Vermoeidheid bij microdosing komt vooral voor bij truffels en in mindere mate bij paddo's (deze bijwerking wordt met enige regelmaat door mensen gerapporteerd).

    Ook bij het microdoseren van (1P)LSD kun je (vlagen van-) vermoeidheid voelen, maar dit effect is bij (1P)LSD zeldzaam. Heb je er toch last van, dan kan het heel goed zo zijn dat je ook daadwerkelijk (over)vermoeid bent, maar dat je dat in je normale dagelijkse leven minder/niet waarneemt, of (onbewust) niet toelaat.

    Zie ook
    Mogelijke bijwerkingen van microdoseren

  • Ik word soms bang, krijg stress of ben overgevoelig als ik microdoseer. Wat kan ik daaraan doen?

    Bij deze klachten is het vaak zo dat de gebruiker teveel van het middel inneemt.

    Het beste is (als eerste stap) om wat minder van het middel in te nemen. Kijk of je de volgende keer nog steeds (net zoveel) angst, stress of overgevoelig ervaart. Is dit het geval, dan is het middel waarmee je microdoseert misschien (nog) wat te heftig; schakel over naar een ander middel.

    Er kan ook sprake zijn van combinatiegebruik waar je je misschien niet van bewust bent. Ga naar wisselwerking met andere middelen voor meer informatie. 

    Ervaar je incidenteel (dus niet op iedere microdosingdag, maar soms wel)  angst, stress en/of overgevoeligheid, ga dan na of er op die dag sprake was van onrust in je omgeving, onrust in je hoofd (voorafgaand aan het microdoseren), ben je fit of moe/depressief/uitgeput, enzovoorts.

    Kom je er niet uit, neem dan contact op met een professional (een coach, begeleider, professional). En/of sluit je aan bij social media groepen, fora of andere plekken waar mensen ervaringen met microdosing uitwisselen.  Wees niet bang om te vragen.

    Het kan even duren voordat je hebt uigevonden hoeveel of wat voor jou het beste werkt.

    Geef het microdoseren niet te snel op.

    Zie ook
    Mogelijke bijwerkingen van microdoseren

  • Ik wil een hoge dosis nemen. Hoelang daarna kan ik doorgaan met microdosing?

    Voordat je met een hoge dosis begint is een weekje pauze wel voldoende. Een hoge dosis ligt bij LSD tussen de 50-250mcg en bij paddo's is dat, afhankelijk van de soort, 3-7 gram. Als je een hoge dosis hebt gehad is het aan te raden om 1 tot 2 weken  te wachten alvorens verder te gaan met microdoseren.

    Vaak ervaren mensen een afterglow (*) in de dagen na het consumeren van een hoge dosis. Deze kan 2 tot 4 weken aanhouden, zolang je deze nog ervaart, hoef je niet te microdoseren.

    (*) Afterglow is een beschrijving voor de positieve fysieke en mentale effecten die nog even zachtjes doorwerken nadat de belangrijkste effecten zijn verdwenen, of nadat de piekervaring is verdwenen. Deze toestand wordt vaak gekenmerkt door gevoelens van onthechting en toegenomen (psychologische) helderheid

  • Wat gebeurt er als ik per ongeluk een (veel) te hoge 'microdose' neem?

    Wanneer je een te hoge dosis neemt (bijvoorbeeld wanneer je bent vergeten dat je je microdose al hebt genomen en het nog een keer neemt) dan kan het gebeuren dat de effecten van het middel waarmee je microdoseert fysiek en/of mentaal merkbaar worden.

    Effecten die je dan kunt gaan voelen zijn onder meer warme/koude golven door je lichaam, lichte hallucinatie, tijdelijke verwardheid (bijvoorbeeld, eenvoudige handelingen worden ineens heel complex) en misselijkheid/vermoeidheid (bij psilocybine).

    - Lacherig worden, mentaal/fysiek opgewonden, verward en/of paranoïde, angstig, overweldigd
    - Misselijkheid (bij psilocybine), vervorming van beeld en geluid - hallucinaties en ‘trippen’
    - Euforisch, met ontzag voor de mensen en dingen om je heen
    - Plotseling emotioneel worden

    Iedereen reageert anders op psychedelica. Je ervaring wordt beïnvloed door de hoeveelheid die je consumeert, de omgeving (rustig, onrustig, vredig, enz.) en de mensen die bij je zijn. Hoe comfortabeler je je voelt, hoe beter het zal vallen. Als je in een slecht humeur bent, je zorgen maakt of depressief bent, kunnen psychedelica die gevoelens misschien versterken - vooral bij het nemen van een (onverwacht) grotere dosis.

    Om je trip af te remmen kun je het volgende doen

    - als je het warm genoeg hebt zoek dan de frisse lucht op
    - als je het koud hebt, zoek dan een warme plek op
    - vermijd drukke plekken of ga dan naar een plek waar je je het prettigst voelt 
    - een douche kan soms helpen
    - drink kruidenthee
    - hoge dosis vitamine C (2000-5000mg), en/of grapefruit

    Je kunt je trip ook stoppen met een 'downer' zoals Xanax, maar we raden dit sterk af.

    Zie ook:
    How to Stop an Acid Trip (Double Blind Mag.)

  • Hoe stop ik een 'trip' of hoe kan ik het effect afremmen?

    Om een psychedelische trip af te remmen kun je de volgende dingen doen:

    - probeer het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken
    - zorg voor rust in je omgeving (minder licht, geluid, onrustige muziek)
    - als je het warm hebt zoek dan de frisse lucht op 
    - als je het koud hebt, zoek dan een warme plek op
    - vermijd drukke plekken of verplaats je naar een rustige plek waar je je prettig voelt 
    - een douche kan soms helpen
    - drink kruidenthee
    - koffie kan soms helpen
    - hoge dosis vitamine C (2000-5000mg), en/of grapefruit

    Je kunt je trip ook stoppen met een 'downer' zoals Xanax, maar we raden dit sterk af.

    Zie ook:
    How to Stop an Acid Trip (Double Blind Mag.)

  • Zijn psychedelica schadelijk voor de gezondheid? Wat zijn de risico's?

    Microdosing met psychedelica is voor de meeste mensen veilig.

    Er is veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsrisico’s bij het gebruik van psilocybine (paddos, truffels), LSD en andere psychedelica. Uit vrijwel alle onderzoeken komt naar voren dat er weinig tot geen risico bestaat voor de mentale of fysieke gezondheid en het verslavingsrisico bij deze middelen nihil is.

    Bij microdosing neem je maar zeer kleine hoeveelheden, waardoor je mag aannemen dat de eventuele risico’s nog lager zijn. Mits je je aan de voorschriften en dosering houdt hoef je geen problemen te verwachten.

    Neem je meer dan de voorgeschreven dosis, dan neemt het risico een klein beetje toe. Hoeveel groter het risico dan wordt ligt er helemaal aan hoeveel je consumeert én met welk psychedelicum. Maar zelfs bij grote hoeveelheden is het risico nog steeds laag.

    Lees ook:
    Is microdoseren met psychedelica veilig?

  • Ik ben gezond/fit. Kan ik dan zomaar starten met microdoseren?

    Als je gezond en fit bent en geen medicijnen gebruikt, dan kun je met een gerust hart starten met microdoseren.

    Gebruik je wel medicijnen, raadpleeg dan indien mogelijk een arts om er zeker van te zijn dat de medicijnen die je gebruikt geen wisselwerking hebben met het middel waarmee je wilt gaan microdoseren (er is online veel informatie te vinden over dit onderwerp).

    Wanneer je psychische klachten hebt, wanneer je last hebt van psychoses of een psychische stoornis, wanneer je epilepsie hebt of wanneer je onder behandeling bent, wees dan extra voorzichtig met het microdoseren van psychedelica. Raadpleeg altijd een arts, therapeut of andere professional (*) voordat je (eventueel) start met microdoseren.

    Lees ook:
    Microdoseren, of niet microdoseren?

  • Ik heb last van psychoses, schizofrenie of andere psychische klachten. Mag ik microdoseren?

    Mensen met psychische stoornissen en aanleg voor bijvoorbeeld schizofrenie of psychoses moeten extra voorzichtig zijn wanneer ze psychedelica gebruiken (ook bij microdosing!).

    Wil je toch gaan microdoseren?
    Neem dan eerst contact op met je huisarts, therapeut of andere professional voordat je start. Het gebruik van psychedelica bij genoemde klachten kan serieuze (mentale) gevolgen hebben.

    Lees ook:
    Microdosing gids
    Microdosing bij psychische klachten

  • Ik heb epilepsie. Kan ik veilig microdoseren?

    Psychedelica staan erom bekend dat ze epileptische aanvallen kunnen triggeren (dit komt echter zelden voor).

    Wil je toch gaan microdoseren?
    Neem dan eerst contact op met je huisarts of andere professional voordat je start. Het gebruik van psychedelica bij epilepsie kan serieuze gevolgen hebben.

    Lees ook:
    Microdosing gids
    Psychostimulants and Epilepsy

  • Ik heb Tinnitus. Is dit een risico bij microdosing?

    Tinnitus (oorsuizen) kan tijdelijk erger worden. Als het middel is uitgewerkt verdwijnt ook de bijwerking.
  • Kan ik pijnstillers/pijnmedicatie gebruiken als ik microdoseer?

    De risico’s van de combinatie van psychedelica en pijnmedicatie hangen af van de soort medicatie. Voor paracetamol en ibuprofen zijn er geen interacties bekend. Dit betekent niet dat er geen risico’s zijn.

    Voor zwaardere pijnmedicatie zoals oxycodon of tramadol zijn de risico’s mogelijk groter. Daarvan is bekend dat de combinatie mogelijk kan zorgen voor een verhoogde kans op een beroerte.

    Lees ook:
    Wisselwerking met andere middelen

  • Kan ik microdoseren in combinatie met andere middelen (drugs, medicijnen)?

    Het combineren van psychedelica met andere middelen of medicijnen kan gevaarlijk zijn. Als je medicijnen gebruikt en overweegt om te gaan microdoseren, raadpleeg dan altijd eerst een huisarts of andere professional, en/of doe je eigen onderzoek.

    Combinaties en de reacties die ze kunnen veroorzaken zijn onder meer:

    Combinatie met amfetaminen
    Amfetaminen (zoals ‘speed’) zijn stimulerende middelen. Wanneer deze worden gecombineerd met psychedelica kan dat behoorlijk gevaarlijk zijn. Mensen kunnen zich vreemd gaan gedragen en kunnen daarbij zichzelf of anderen verwonden.

    Combinatie met cannabis
    De combinatie van psychedelica met cannabis wordt door ervaren cannabisgebruikers als erg prettig ervaren. Ben je niet zo ervaren met cannabis, dan wordt deze combinatie afgeraden – of wees er uiterst voorzichtig mee. Het kan verwardheid en ongecontroleerd gedrag veroorzaken.

    Combinatie met cocaïne
    Cocaïne is een krachtig stimulerend middel. In combinatie met psychedelica kan het hallucinaties, paranoia en waanvoorstellingen veroorzaken. De gevaren zijn vergelijkbaar met die van amfetaminen.

    Combinatie met alcohol
    Alcohol heeft de neiging de effecten van psychedelica te verzwakken.

    Combinatie met antidepressiva
    Het mengen van lithium- en/of tricyclische antidepressiva met psychedelica kan in zeldzame gevallen dodelijk zijn.

    Combinatie met anti-epileptica
    De combinatie van psychedelica met anti-epileptica is onverstandig. Anti-epileptica hebben een dempend effect, waardoor het combineren met psychedelica onvoorspelbare en gevaarlijke gevolgen kan hebben. Verder kunnen psychedelica bij mensen die daar gevoelig voor zijn een epileptische aanval uitlokken.

    Combinatie met antihypertensiva
    Er is geen onderzoek gedaan naar interacties tussen psychedelica en antihypertensiva. De combinatie wordt vanwege de te verwachten negatieve effecten afgewezen.

    Combinatie met antipsychotica
    Als je aan psychoses lijdt, is het een slecht idee om psychedelics te gebruiken (ook microdosing).

    Combinatie met pijnmedicatie
    De risico’s van de combinatie van psychedelica en pijnmedicatie hangen af van de soort medicatie. Voor paracetamol en ibuprofen zijn er geen interacties bekend. Dit betekent niet dat er geen risico’s zijn. Voor zwaardere pijnmedicatie zoals oxycodon of tramadol zijn de risico’s mogelijk groter. Daarvan is bekend dat de combinatie mogelijk kan zorgen voor een verhoogde kans op een beroerte.

    Nooit microdoseren in combinatie met Tramadol of Lithium!

    Lees ook:
    Wisselwerking met andere middelen

  • Wat gebeurt er als ik per ongeluk een (veel) te hoge 'microdose' neem?

    Wanneer je een te hoge dosis neemt (bijvoorbeeld wanneer je bent vergeten dat je je microdose al hebt genomen en het nog een keer neemt) dan kan het gebeuren dat de effecten van het middel waarmee je microdoseert fysiek en/of mentaal merkbaar worden.

    Effecten die je dan kunt gaan voelen zijn onder meer warme/koude golven door je lichaam, lichte hallucinatie, tijdelijke verwardheid (bijvoorbeeld, eenvoudige handelingen worden ineens heel complex) en misselijkheid/vermoeidheid (bij psilocybine).

    - Lacherig worden, mentaal/fysiek opgewonden, verward en/of paranoïde, angstig, overweldigd
    - Misselijkheid (bij psilocybine), vervorming van beeld en geluid - hallucinaties en ‘trippen’
    - Euforisch, met ontzag voor de mensen en dingen om je heen
    - Plotseling emotioneel worden

    Iedereen reageert anders op psychedelica. Je ervaring wordt beïnvloed door de hoeveelheid die je consumeert, de omgeving (rustig, onrustig, vredig, enz.) en de mensen die bij je zijn. Hoe comfortabeler je je voelt, hoe beter het zal vallen. Als je in een slecht humeur bent, je zorgen maakt of depressief bent, kunnen psychedelica die gevoelens misschien versterken - vooral bij het nemen van een (onverwacht) grotere dosis.

    Om je trip af te remmen kun je het volgende doen

    - als je het warm genoeg hebt zoek dan de frisse lucht op
    - als je het koud hebt, zoek dan een warme plek op
    - vermijd drukke plekken of ga dan naar een plek waar je je het prettigst voelt 
    - een douche kan soms helpen
    - drink kruidenthee
    - hoge dosis vitamine C (2000-5000mg), en/of grapefruit

    Je kunt je trip ook stoppen met een 'downer' zoals Xanax, maar we raden dit sterk af.

    Zie ook:
    How to Stop an Acid Trip (Double Blind Mag.)

  • In welke landen is 1P-LSD legaal?

    Hieronder vind je een overzicht van de legaliteit van Nieuwe Psychoactieve Stoffen (tryptamines en lysergamides, zoals 1P-LSD) in diverse landen. We doen ons best om de lijst zo up-to-date mogelijk te houden. Je bent echter altijd zelf verantwoordelijk voor het kopen, in bezit hebben of gebruiken van 1P-LSD.

    Nederland:
    Gebruik, bezit en productie van 1P-LSD is legaal in Nederland.

    Oostenrijk:
    1P-LSD is technisch niet illegaal, maar het kan onder de NPSG (Neue-Psychoaktive-Substanzen-Gesetz Österreich) vallen als een analoog van LSD, waardoor het illegaal is om het voor menselijke consumptie te leveren.

    Canada:
    1P-LSD wordt niet genoemd in de Controlled Drugs and Substances Act, dus is het technisch gezien niet illegaal.

    Tsjechische Republiek:
    1P-LSD is sinds 1 januari 2014 een gecontroleerde stof.

    Denemarken:
    Per 25 augustus 2015 wordt 1P-LSD specifiek genoemd op de lijst van illegale stoffen.

    Estland:
    1P-LSD is een ainete I (Schedule I) gecontroleerde stof vanaf 1 juni 2017.

    Finland:
    1P-LSD is een gereguleerde stof vanaf 15 november 2018.

    Duitsland:
    1P-LSD staat vanaf 18 juli 2019 onder controle van de NpSG (Wet Nieuwe Psychoactieve Stoffen). Productie en invoer met het doel het op de markt te brengen, toediening aan een ander en handel is strafbaar. Bezit is illegaal maar niet strafbaar.

    Japan:
    1P-LSD is een gecontroleerde stof.

    Letland:
    1P-LSD is illegaal in Letland. Hoewel het niet officieel op de lijst staat, wordt het gecontroleerd als een LSD-structuuranaloog als gevolg van een wijziging die op 1 juni 2015 is doorgevoerd.

    Litouwen:
    1P-LSD is illegaal in Litouwen en wordt specifiek genoemd op de lijst van illegale stoffen sinds 21 september 2015.

    Noorwegen:
    1P-LSD is een gecontroleerde stof sinds 14 februari 2013.

    Roemenië:
    1P-LSD is een gecontroleerde stof.

    Singapore:
    1P-LSD is een klasse A gecontroleerde stof.

    Zweden:
    Naar aanleiding van de verkoop als designerdrug is 1P-LSD op 26 januari 2016 illegaal gemaakt in Zweden.

    Zwitserland:
    1P-LSD is een gecontroleerde stof die specifiek wordt genoemd onder Verzeichnis E. Het is illegaal sinds december 2015.

    Turkije:
    1P-LSD is illegaal in Turkije sinds februari 2016.

    Verenigd Koninkrijk:
    1P-LSD is illegaal om te produceren, leveren of importeren onder de Psychoactive Substance Act, die van kracht werd op 26 mei 2016.

    Verenigde Staten:
    1P-LSD is unscheduled in de VS. Aangezien 1P-LSD kan worden beschouwd als een prodrug voor LSD, kan het bezit en de verkoop ervan in de VS vervolgd worden onder de Federal Analogue Act.

    Lees ook:
    Waar is 1P-LSD legaal?

  • In welke landen zijn paddo's en/of truffels (psilocybine) legaal?

    Paddo’s en truffels zijn in Nederland deels verboden middelen. De verkoop en het bezit van psilocybine houdende paddenstoelen is niet legaal, maar de verkoop en het bezit van psilocybine houdende truffels is wél legaal.

    Je kunt truffels dus wel kopen in smartshops of webwinkels, maar paddo’s niet. Wel kun je legaal kweeksetjes kopen waarmee je makkelijk en snel zelf paddo’s kunt kweken. Zodra de paddenstoelen boven de grond uitkomen, zijn ze feitelijk wel weer illegaal.

    Ga voor een compleet overzicht van de wetgeving in andere landen naar Legaliteit van psilocybine (paddo’s en truffels).

  • Waarom zijn LSD en (de meeste) andere psychedelica verboden?

    Er zijn uiteenlopende redenen waarom de meeste psychedelica verboden zijn. Soms hangt het samen met de vermeende of aangetoonde risico's voor de gezondheid, soms zijn er 'politieke' redenen en soms wekken wettelijke verboden de indruk van ambtelijke onwil en willekeur.

  • Ik ga naar het buitenland en wil mijn microdosing meenemen. Mag dat?

    Ook al het in het land waar je naartoe reist meevalt met de regels rondom psychedelica, bij de douane op vliegvelden kun je toch in de problemen komen als je iets bij je hebt wat zij niet thuis kunnen brengen of wat twijfelachtig is.

    Ons advies is: doe het  niet!

    Lees ook:
    Waar zijn psychedelica legaal?

(tekst gaat hieronder verder)

Als je microdoseert met 1P-LSD. Minder depressieve gevoelens, vrolijker in het leven staan.

Haal meer uit jezelf!

Ben je er klaar voor? Start dan nu met microdoseren.

Onze 1P-LSD Microdosing Kits bestaan uit een sprayflesje (10ml) met 200mcg of 400mcg 1P-LSD, een handleiding en een bewaarzakje waarin je het sprayflesje afgesloten kunt opbergen. Het flesje bevat 200 sprays met 1mcg (normaal) of 2mcg (sterk) 1P-LSD per spray.

Met één flesje kun je 2 tot 3 maanden microdoseren.

Privacy voorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie opslaan van specifieke diensten, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.
× Contact Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday