Is microdosing gevaarlijk?

Microdosing met psychedelica is ‘hot’. En niet voor niets, want veel mensen hebben er baat bij. Maar, hoewel microdosing talloze voordelen lijkt te bieden, rijzen er ook vragen over de veiligheid ervan. Wat zijn de gevaren en risico’s van microdosing? In dit artikel gaan we dieper in op deze vraag en lees je in welke situaties je beter geen psychedelica kunt consumeren (ook niet in een microdosering).

Als je gaat microdoseren, dan neem je gedurende een paar maanden periodiek – bijvoorbeeld iedere 3 dagen – een minimale dosis van een psychedelische stof (lsd, magic mushrooms, truffels, mescaline, enz.). De dosis die je neemt is zo laag dat je er niet van gaat trippen, je blijft helemaal ‘in control’. Wat je bij microsing wel merkt is dat je er (onder meer) een beter humeur van krijgt, meer energie, meer focus en verandering van perceptie.

Het doel van microdosen is om de voordelen en helende krachten van psychedelica te ervaren, zonder de intensiteit van een volledige dosis. Dus zonder te ‘trippen’.

Waarom kiezen mensen voor microdosing?

De redenen waarom mensen gaan microdoseren met psychedelica lopen uiteen. De meestgenoemde redenen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

  1. Verbeterde stemming en creativiteit: Veel mensen melden een verbeterde stemming en creativiteit na het beginnen met microdosering. Ze ervaren een verhoogde productiviteit en een betere algehele gemoedstoestand, wat resulteert in meer creatieve ‘output’ (anders gezegd, je krijg meer gedaan) en een positievere kijk op het leven.
  2. Verlichting van angst en depressie: Voor sommige mensen kan microdosing een effectieve manier zijn om symptomen van angst en depressie te verminderen. Door regelmatig kleine hoeveelheden psychedelica in te nemen, ervaren ze een verlichting van hun symptomen en een verbetering van hun algehele welzijn.
  3. Verbeterde focus en cognitieve prestaties: Microdoseren kan leiden tot een verbeterde concentratie en cognitieve functie. Mensen vinden het gemakkelijker om zich te concentreren op taken en merken een toename van hun mentale scherpte en helderheid.

De meest gebruikte psychedelica voor microdosing zijn LSD (of de legale variant, 1P-LSD), psilocybine (de actieve stof in truffels en paddo’s), en in mindere mate mescaline, DMT, MDMA, ayahuasca, ketamine en ibogaïne.
In dit artikel focussen we ons op (1P)LSD, truffels en paddo’s.

Studies hebben aangetoond dat microdosing met psychedelica inderdaad kan helpen bij het verlichten van symptomen van depressie, angststoornissen en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Bovendien suggereren sommige onderzoeken dat microdosen neuroplasticiteit kan bevorderen, wat kan leiden tot langdurige positieve veranderingen in de hersenen.

(tekst gaat hieronder verder)

Als je microdoseert met 1P-LSD. Minder depressieve gevoelens, vrolijker in het leven staan.

Haal meer uit jezelf!

Ben je er klaar voor? Start dan nu met microdoseren.

Onze 1P-LSD Microdosing Kits bestaan uit een sprayflesje (10ml) met 200mcg of 400mcg 1P-LSD, een handleiding en een bewaarzakje waarin je het sprayflesje afgesloten kunt opbergen. Het flesje bevat 200 sprays met 1mcg (normaal) of 2mcg (sterk) 1P-LSD per spray.

Met één flesje kun je 2 tot 3 maanden microdoseren.

Is microdosing gevaarlijk?

Hoewel microdosing over het algemeen als veilig wordt beschouwd voor de meeste mensen, zijn er enkele potentiële risico’s om in gedachten te houden als je overweegt om te gaan microdosen met (1p)LSD, truffels of paddo’s.

Microdosing kan in de volgende situaties gevaarlijk zijn:

  1. Psychische aandoeningen: Mensen met een voorgeschiedenis van psychische aandoeningen, zoals schizofrenie, psychoses of (ernstige) bipolaire stoornis, lopen mogelijk een verhoogd risico op het ontwikkelen van psychotische symptomen door het gebruik van psychedelica – ook bij een microdosis. Heb je een dergelijke aandoening, dan moet je extra voorzichtig zijn en mogelijk advies inwinnen bij je huisarts of andere professional.
  2. Epilepsie: Sommige psychedelica kunnen epileptische aanvallen veroorzaken. Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van psychedelica als je epilepsie hebt, en het is ook in dit geval raadzaam om eerst een arts te raadplegen.
  3. Interacties met medicijnen: Psychedelica kunnen interacties hebben met bepaalde medicijnen, met name met monoamineoxidaseremmers (MAO-remmers) en andere medicijnen die de serotoninespiegels beïnvloeden. Deze interacties kunnen potentieel gevaarlijk zijn en moeten serieus worden genomen. Gebruik je medicijnen? Doe dan altijd eerst je eigen onderzoek en raadpleeg een arts voordat je start met microdosing.
    Nooit microdoseren in combinatie met Tramadol of Lithium!
    Zie ook: wisselwerking met en medicijnen
  4. Interacties met andere middelen; Psychedelica gaan meestal niet goed samen met stimulerende middelen zoals cocaïne en amfetaminen (speed). Mensen kunnen van deze combinatie paranoïde worden. Als je regelmatig gebruiker bent en je wilt gaan microdoseren, overweeg dan om je gebruik te verminderen of in ieder geval niet te microdoseren op dagen waarop je een stimulerend middel neemt.
  5. Als je in behandeling bent; Wanneer je een behandeling ondergaat die verband houdt met je mentale gezondheid, of wanneer je bijvoorbeeld een ingrijpende operatie hebt ondergaan en nog onder behandeling bent raden we je af om psychedelica te consumeren – ook niet in microdosing. Overleg altijd eerst met je behandelend arts of therapeut.
  6. Autorijden; Wanneer je beroepsmatig chauffeur bent of zware machines bestuurt dan is het niet verstandig om op werkdagen te microdoseren. Zie voor meer informatie het artikel over microdosing en autorijden.

Lees ook:
Is microdosing veilig
Wat zijn psychedelica
Ervaringen met microdoseren

Is microdosen iets voor mij?

Als je gezond/fit bent en geen medicijnen gebruikt, dan kun je met een gerust hart starten met microdoseren. Gebruik je wel medicijnen, raadpleeg dan indien mogelijk een arts om er zeker van te zijn dat de medicijnen die je gebruikt geen wisselwerking hebben met het middel waarmee je wilt gaan microdoseren (er is online veel informatie te vinden over dit onderwerp).

Wanneer je psychische klachten hebt, wanneer je last hebt van psychoses of een psychische stoornis, wanneer je epilepsie hebt of wanneer je onder behandeling bent, wees dan extra voorzichtig met het microdoseren van psychedelica en raadpleeg een arts, therapeut of andere professional voordat je start met microdoseren.

De gebruiker zelf is verantwoordelijk voor de eventuele nadelige gevolgen van het microdoseren.

Microdose Spray Kit NU in de webshop

Ben je geïntrigeerd geraakt door de voordelen van microdosen en de positieve verhalen van gebruikers? Wil je zelf experimenteren met microdosing? Goed nieuws! In onze webshop bieden we nu Microdosing Spray Kits aan met 1p-lsd (een legale variant van LSD met precies dezelfde werking als het origineel). Onze kits zijn zorgvuldig samengesteld met hoogwaardige ingrediënten en nauwkeurig gedoseerd.

Of je nu op zoek bent naar een manier om je mentale focus te verbeteren, je creativiteit te stimuleren of je algehele welzijn te bevorderen, onze microdose spray kits kunnen een je waardevolle ondersteuning bieden.

Neem vandaag nog een kijkje in onze webshop en ontdek de mogelijkheden van microdosen met 1p-lsd!

Is micrdosing gevaalijk?Microdosering LSD en truffels

Is microdosing gevaarlijk? 

Privacy voorkeuren
Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie opslaan van specifieke diensten, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.
× Contact Beschikbaar op SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday